Flight Simulator downloads, resources and active forum.

Picture of the week

About us

Dutchfs.com is one of the eldest homepages dedicated to the Dutch Flight Simulator-community. Since 1997 one can find information about various flight-simulation-programs: Microsoft FSX, Dovetail Games FSX Steam Edition, Lockheed-Martin Prepar3d, Laminar Research X-Plane and Flight Gear. There is also a lot of information available about Microsoft Flightsimulator 9 and earlier. In our forum we offer information and knowledge-sharing about these flight-simulators for pc. We also have a download-library containing various manuals, downloads for liveries, scenery, panels etc.

Search the FREE Dutchfs.com download libary

Flightsim version:
Keyword:

How it works?

Enter your Microsoft Flight Simulator version. Search for a certain keyword. For example "KLM" if you want to have a KLM repaint or search for "Netherlands 2000" if you want the Dutch scenery on your computer.

 • Laminar Research zorgt voor een verrassing

  Published: Monday, October 17, 2016
  SoftwareNormaal gesproken hadden we helemaal nog geen nieuwe X-Plane verwacht. Austin en zijn team brengen meestal een hele serie updates van een uitgebrachte X-Plane. Waren we net gewend aan de release van versie 10.50 van X-Plane 10. Het was de verwachting dat er nog wel versie 10.6 wellicht tot 10.9 zouden verschijnen. Maar nu pats-boem een aankondiging van X-Plane 11 en dat niet over tig maanden. Nee gewoon in November 2016, het gaat hard met X-Plane en zeker de goede kant op.

  Lees hier de aankondiging. Nieuw in X-Plane 11 (heel kort samengevat):

  • Volledig nieuw ontworpen gebruikersinterface waardoor het instellen van de simulator en het voorbereiden van een vlucht in een zucht is gebeurd.
  • Werkelijk bruikbare 3D cockpits in verbluffende hoge resolutie exterieurs.
  • Nieuwe machine voor de licht- mist- en geluidseffecten
  • Realistische avionics , alle toestellen zijn gebruiksklaar voor IFR vluchten.
  • Levendige vliegvelden met push-back-trucks , tankwagens die zowel jouw toestel als de AI toestellen bedienen en ander bewegend spul.
  • Nieuwe gebouwen en wegen die met name een verbetering van de Eurpeese steden tot gevolg hebben.
  • En nog veel meer.
 • FSWeekend zaterdag 5 en zondag 6 november

  Published: Thursday, September 22, 2016
  GeneralHet FSWeekend in het Aviodrome is inmiddels een begrip geworden in de wereld van de vluchtsimulatie. Het evenement is bedoeld om de bezoekers van het Aviodrome kennis te laten maken met Flight Simulation.

  Veel standhouders zullen het publiek, en met name kinderen, de mogelijkheid bieden om een virtuele vlucht te maken. Daarnaast is het een ideale gelegenheid voor mensen die deze hobby al beoefenen om ideeƫn uit te wisselen.
  Er zullen circa 20 commerciƫle bedrijven en 30 organisaties vertegenwoordigd zijn. Op de website van het FSWeekend is te vinden welke bedrijven en organisaties aanwezig zullen zijn.

  Dutchfs zal vertegenwoordigd zijn op het FSWeekend. Door middel van een presentatie wordt getoond welke informatie bij Dutchfs beschikbaar is. Ook in de stand van Dutchfs kunnen bezoekers een virtuele vlucht maken.
  Het FSWeekend vindt plaats tijdens de gebruikelijke openingstijden van het Aviodrome.

  Zie ook het bericht in het forum
RSS
Dutchfs Twitter Facebook