Flight Simulator downloads, resources and active forum.

Picture of the week

About us

Dutchfs.com is one of the eldest homepages dedicated to the Dutch Flight Simulator-community. Since 1997 one can find information about various flight-simulation-programs: Microsoft FSX, Dovetail Games FSX Steam Edition, Lockheed-Martin Prepar3d, Laminar Research X-Plane and Flight Gear. There is also a lot of information available about Microsoft Flightsimulator 9 and earlier. In our forum we offer information and knowledge-sharing about these flight-simulators for pc. We also have a download-library containing various manuals, downloads for liveries, scenery, panels etc.

Search the FREE Dutchfs.com download libary

Flightsim version:
Keyword:

How it works?

Enter your Microsoft Flight Simulator version. Search for a certain keyword. For example "KLM" if you want to have a KLM repaint or search for "Netherlands 2000" if you want the Dutch scenery on your computer.

 • FSMagazine stopt

  Published: Monday, March 30, 2009
  FSMagazine stopt.

  Van de Staff van FSMagazine kregen wij bericht dat op 1 april 2009 de stekker eruit gaat. FSMagazine, een van de grotere en net als Dutchfs, oudere flightsimsites in Nederland, zag de belangstelling de laatste tijd ernstig teruglopen.

  De leiding lag op het laatst nog bij één man en ondanks herhaalde oproepen lukte het niet er nieuwe mensen bij aan te trekken. Dutchfs betreurt het stoppen van FSMagazine. Voor Flightsimmers binnen het Nederlandse taalgebied was het altijd een goede zaak, te kunnen kiezen uit meerdere websites en zich aan te kunnen sluiten bij een site van hun keuze.
  Die keuze wordt helaas nu wat beperkter.

  We hebben kontakt op genomen met de leiding van FSMagazine, om te vragen of wij als Dutchfs iets konden doen. Daaruit kwam het aanbod om alle reviews van de afgelopen 5 jaar over te nemen. De komende tijd gaan we die omzetten naar .pdf en opnemen bij onze downloads. Deze FSMagazine reviews blijven herkenbaar als FSMagazine product doordat we het logo in de .pdf's gaan opnemen. Zo blijft een stukje FSMagazine geschiedenis bewaard..

  Photo
 • Nederlandse Snelgids PMDG 747-400!

  Published: Saturday, December 6, 2008
  Soms val je ook bij Dutchfs van de ene verbazing in de andere! Twee weken terug kregen we de vertaalde Handleiding voor de PMDG 747 aangeboden door Nocila.

  Niet wetende dat ook patrickb14 en PaulB samen druk doende waren om een andere tutorial over deze 747 te vertalen!

  Maar gelukkig zijn er verschillen, zodat het de moeite waard is om beide stukken aandachtig door te nemen, alvorens met de PMDG/Boeing het luchtruim te kiezen.

  Daar waar Nocila gekozen heeft voor de handleiding van Craig Read en heel diep op verschillende dingen ingaat, is deze "Boeing 747-400 Standard Procedure's Guide" van Jared "Smitty" Smith, een gids, nog meer bedoelt voor de echte PMDG beginners, die ook het Engels nog niet goed machtig zijn.

  Je vindt je hem op het Internet bij dit adres:

  Spockspot

  Beide handleidingen/gidsen samen zijn een bron van informatie voor de PMDG 747 vlieger!
RSS
Dutchfs Twitter Facebook