Flight Simulator downloads, resources and active forum.

Picture of the week

About us

Dutchfs.com is one of the eldest homepages dedicated to the Dutch Flight Simulator-community. Since 1997 one can find information about various flight-simulation-programs: Microsoft FSX, Dovetail Games FSX Steam Edition, Lockheed-Martin Prepar3d, Laminar Research X-Plane and Flight Gear. There is also a lot of information available about Microsoft Flightsimulator 9 and earlier. In our forum we offer information and knowledge-sharing about these flight-simulators for pc. We also have a download-library containing various manuals, downloads for liveries, scenery, panels etc.

Search the FREE Dutchfs.com download libary

Flightsim version:
Keyword:

How it works?

Enter your Microsoft Flight Simulator version. Search for a certain keyword. For example "KLM" if you want to have a KLM repaint or search for "Netherlands 2000" if you want the Dutch scenery on your computer.

  Gesprekjes & Flight Simulator
  Posted by Bas - Source: Dutchfs.com - 4458 views
  Published: 23-04-2005
  Afgelopen week was gelukkig weer als altijd hartstikke gezellig. We beginnen allemaal weer ons ritme terug te krijgen. Daarnaast hadden we een paar gesprekjes over Test 1.

  Allereerst op dinsdag ochtend een gesprek met mijn mentor Dick Hughes en Senior Ground Instructor Pete Pitcher. Beiden waren ze prima tevreden over mijn resultaten, ze vroegen alleen waarom Meteorology wat lager uitkwam. Ik heb ze gewoon de waarheid gezegd, dat ik wat moeite heb met Met en het waarschijnlijk verkeerd heb ingeschat. Ze waren daarnaast blij te horen dat er aan gewerkt word. Hun advies, ga zo door en je haalt het wel.

  Later die dag hadden de EPST'ers een gesprek met Robin, onze EPST mentor. Een voor een moesten we even langs voor ongeveer hetzelfde gesprek als met Dick en Pete. Ook Robin gaf te kennen dat hij tevreden was met de resultaten en wees me even op Met, dat ik er op moest letten. Verder vroeg hij natuurlijk of ik het naar mijn zin had, misschien nog klachten of vragen. Naar mijn zin heb ik het zeker, klachten absoluut niet, wel een vraag. In het begin was ons beloofd dat de EPST'ers naar de betere kamers in Langford Hall zouden verhuizen binnen niet al te aanzienlijke tijd. Daar hadden we nu twee maanden verder nog niets van gehoord, verder zou het leuk zijn als de Britten van onze klas mee konden. Dan konden we tenminste als een klas bij elkaar blijven. Robin wist niet of het laatste mogelijk was, wel zei hij dat de verhuizing een beetje aan ons lag. We moesten als EPST groep besluiten of we over wilden, aangezien de meningen daarover verschillen, en zo ja wanneer. Verder zou hij kijken of de Britten dan de mogelijkheid hadden om mee te gaan maar hij kon natuurlijk niets beloven. Ondertussen hebben de meesten volgens mij wel te kennen gegeven dat ze over willen, soms liever gisteren dan vandaag.

  Sommige mensen hebben me gevraagd of ik nog enig voordeel haalde uit mijn kennis van Flight Simulator. Tot verleden week was dat niet zo, ik dacht dat misschien kwam bij het praktijk deel. We zijn echter pas aan een nieuw vak begonnen, Autoflight. Autoflight gaat over de mogelijkheden van de Autopilot en Autothrottle en alles eromheen. Tot mijn verbazing kwam 99% van de stof overeen met wat ik mij kon herinneren van Flight Simulator. Al gauw stonden Flight Simulator freaks Stefan en ik bekend als de Autoflight wizzes. Het mooiste kwam toen de instructeur op merkte dat het er eigenlijk op neer kwam dat je jezelf flink bekend moest maken met Flight Simulator! Ondertussen hebben velen mij en Stefan gevraagd of wij hun konden helpen met Autoflight. Geen probleem, wat doen we dan, eerst installeren we op elke computer hier Flight Simulator en de PMDG Boeing 737. En dan doen we een vlucht waarin we alles wat we in de les behandeld hebben nog eens overnieuw. Op deze manier heb ik al een aantal mensen wegwijs gemaakt in Autoflight, sommige gekken noemden me al een instructeur. Toch een leuk complimentje. Als je voorheen bij ons over de gang liep zag je veel Counter Strike, een schietspel, maar nu zit bijna iedereen achter de Flight Simulator. We zijn maar een rare groep hoor, maar wel erg gezellig.

Dutchfs Twitter Facebook