Flight Simulator downloads, resources and active forum.

Picture of the week

About us

Dutchfs.com is one of the eldest homepages dedicated to the Dutch Flight Simulator-community. Since 1997 one can find information about various flight-simulation-programs: Microsoft FSX, Dovetail Games FSX Steam Edition, Lockheed-Martin Prepar3d, Laminar Research X-Plane and Flight Gear. There is also a lot of information available about Microsoft Flightsimulator 9 and earlier. In our forum we offer information and knowledge-sharing about these flight-simulators for pc. We also have a download-library containing various manuals, downloads for liveries, scenery, panels etc.

Search the FREE Dutchfs.com download libary

Flightsim version:
Keyword:

How it works?

Enter your Microsoft Flight Simulator version. Search for a certain keyword. For example "KLM" if you want to have a KLM repaint or search for "Netherlands 2000" if you want the Dutch scenery on your computer.

  Een vreemde week
  Posted by Bas - Source: Dutchfs.com - 4008 views
  Published: 16-04-2005
  Het is voor ons allemaal een beetje een vreemde week geweest. Om te beginnen konden we niet echt op gang komen na test 1, het is raar maar de druk is een beetje weg. Gelukkig worden we allemaal zo langzamerhand wel weer wakker en gaan we er weer hard tegenaan.

  Daarnaast hebben we nu drie nieuwe vakken en een nieuwe leraar. Cabin Pressurisation word gegeven door Dick, onze mentor. Veel kan ik er nog niet over zeggen gezien Dick eerst andere dingen wilde afronden. Gas Turbines is een vak waar we allemaal naar uit hebben gekeken, dit vak krijgen we van Ed, onze oude Piston Engines instructeur. Piston Engines hebben we trouwens afgerond, daarmee bedoel ik dat we er geen lessen meer in krijgen. Het is nog steeds een examen onderdeel. En als laatse Autoflight, Autoflight gaat over de werking van de automatische piloot en wat je er allemaal mee kan. Autoflight word gegeven door Steve Chesher, het is moeilijk om een mening over hem te vormen. We hebben hem nog maar drie keer gehad en elke keer was hij nou niet bepaald al te enthousiast. Misschien dat hij nog wel bijtrekt, ik houd het er voorlopig even op dat hij zijn week niet had.

  Als laatste moet ik helaas berichten dat onze EPST groep is gekrompen. Een van ons moest om persoonlijke redenen naar huis. Dit was voor ons allemaal, ook de Engelsen, een grote klap. Op een of andere manier raakt het je toch meer dan je verwacht, dat kon je aan iedereen zien. Misschien is dit ook wel een van de redenen dat het deze week niet zo wilde met leren. Blijkbaar vorm je in die paar weken toch een hechtere groep dan je denkt.

  Zoals jullie zien was het allemaal bij elkaar een vreemde week, een zeer vreemde en zelfs een beetje sombere week. Hier is echter niet veel tijd om terug te kijken, je richt je op de toekomst en wat komen gaat. Een toekomst die er naar mijn idee nog steeds erg zonnig uit ziet.

Dutchfs Twitter Facebook