Flight Simulator downloads, resources and active forum.

Picture of the week

About us

Dutchfs.com is one of the eldest homepages dedicated to the Dutch Flight Simulator-community. Since 1997 one can find information about various flight-simulation-programs: Microsoft FSX, Dovetail Games FSX Steam Edition, Lockheed-Martin Prepar3d, Laminar Research X-Plane and Flight Gear. There is also a lot of information available about Microsoft Flightsimulator 9 and earlier. In our forum we offer information and knowledge-sharing about these flight-simulators for pc. We also have a download-library containing various manuals, downloads for liveries, scenery, panels etc.

Search the FREE Dutchfs.com download libary

Flightsim version:
Keyword:

How it works?

Enter your Microsoft Flight Simulator version. Search for a certain keyword. For example "KLM" if you want to have a KLM repaint or search for "Netherlands 2000" if you want the Dutch scenery on your computer.

  Het leven buiten de lessen om
  Posted by Bas - Source: Dutchfs.com - 4073 views
  Published: 02-04-2005
  Buiten de lessen om gebeurt hier eigenlijk niet al teveel, nadat we het eerste weekend in Oxford zijn uit geweest is dat eigenlijk niet meer voor gekomen.

  Als de lessen voorbij zijn zo rond half vijf, of als we pech hebben rond half zes. Ga ik eerst altijd even rustig op mijn kamer afkoelen. Even lezen, of even achter mijn laptop spelen. Tegenwoordig doen we dan regelmatig een netwerkspelletje Counter Strike. Voor diegenen die het spel niet kennen, het is gewoon een schietspel waar je met je team het andere team moet vermoorden. Ik geef toe het is een beetje banaal maar wel een goede manier om even uit de stress van het schoolwerk te stappen.
  Daarna gaan we gezamenlijk eten om zes uur, het eten is over het algemeen hetzelfde als in de middag. Dat is, friet met een stuk vlees, rijst of pasta, koffie, cola, jus d'orange, een klein gebakje en als je mazzel hebt een stukje fruit.
  Na het eten heb ik dan weer genoeg tijd verlummeld en is het tijd om aan het werk te gaan. Meestal herhaal ik voor mezelf wat we die dag gedaan hebben. Als dit gedaan is loopt het meestal weer tegen tienen. Dan moet ik weer even afkoelen, soms ga ik weer even achter de laptop maar meestal neem even een verfrissende douche om vervolgens naar bed te gaan.

  Vanaf vrijdagmiddag gaat het allemaal net iets anders, die dag heb ik voor mezelf vrij. 's Avonds komt hier dan het bier tevoorschijn en andere dranken, als non-aloholist interesseert mij dat eigenlijk niet. Over het algemeen zit ik er gezellig bij om vervolgens een film te gaan kijken of toch maar bijtijds naar bed te gaan. Zaterdags is weer zoals vanouds leren, totdat zoals op vrijdag de alcohol tevoorschijn komt en dan doe ik over het algemeen hetzelfde dus als op vrijdag. Ook zondag is het leren geblazen en dan 's avonds vroeg naar bed want we moeten de volgende dag weer vroeg op.

  Zoals jullie zien is het leven buiten de lessen om niet al te spannend. Over het algemeen doe ik in het weekend ook nog de was en dat is dan wel het meest spannende wat hier gebeurt. Vergis je niet, het lijkt enorm saai. Dat is het dus totaal niet, er hangt hier wel een enorm gezellige sfeer en vooral 's avonds in de weekenden komt dat naar boven.

  Van de week hebben we onze eerste test voor alle vakken, de volgende keer laat ik weten hoe dat is gegaan.

Dutchfs Twitter Facebook