Flight Simulator downloads, resources and active forum.

Picture of the week

About us

Dutchfs.com is one of the eldest homepages dedicated to the Dutch Flight Simulator-community. Since 1997 one can find information about various flight-simulation-programs: Microsoft FSX, Dovetail Games FSX Steam Edition, Lockheed-Martin Prepar3d, Laminar Research X-Plane and Flight Gear. There is also a lot of information available about Microsoft Flightsimulator 9 and earlier. In our forum we offer information and knowledge-sharing about these flight-simulators for pc. We also have a download-library containing various manuals, downloads for liveries, scenery, panels etc.

Search the FREE Dutchfs.com download libary

Flightsim version:
Keyword:

How it works?

Enter your Microsoft Flight Simulator version. Search for a certain keyword. For example "KLM" if you want to have a KLM repaint or search for "Netherlands 2000" if you want the Dutch scenery on your computer.

  De lessen
  Posted by Bas - Source: Dutchfs.com - 4541 views
  Published: 29-03-2005
  Ik weet het, het heeft idioot lang geduurd voordat ik weer iets neerzette. Ik moet toegeven dat er eigenlijk geen excuus voor is maar toch was het de afgelopen maand drukker dan ik had verwacht. Daarnaast was het internet niet naast de deur, hierdoor heb ik niet al te vaak achter het internet gezeten en dan altijd maar korte momenten. Maar dat moet nu voorbij zijn. ik heb sinds kort een laptop aangeschaft en kan dus internetten vanaf mijn eigen kamertje. Het is de bedoeling dat ik nu dus regelmatiger aan mijn weblog werk en er een fotopagina bij komt.

  Maar er is de afgelopen tijd toch wel wat gebeurd. Na het eerste weekend waar ik over heb verteld moesten we gelijk aan de slag. De eerste week was gelijk al vol gepland met lessen, aan opbouwen word niet veel gedaan. Eigenlijk ook wel logisch als je ziet hoe weinig tijd je hebt voor de hoeveelheid lesstof. We hebben tot nu toe 7 boeken gekregen die bij elkaar toch wel 10 kilo wegen denk ik. Onderhand zijn we een maand verder en hebben ongeveer de helft van de stof gehad. Verbazingwekkend veel als je er eigenlijk over na denkt. We hebben momenteel de volgende vakken:

  1. Principles of flight
  2. Instrumentation
  3. Airframes and systems
  4. Electrics & electronics
  5. Human performance and limitations
  6. Powerplant
  7. Meteorology

  Principles of flight gaat in principe over waarom een vliegtuig vliegt en wat er allemaal gebeurt bij verschillende manoeuvres.
  Instrumentation beschrijft de verschillende instrumenten in de cockpit en hun werking.
  Airframes and systems beschrijft de bouw van de vliegtuigen en hoe de interne systemen zoals bijvoorbeeld de hydraulische systemen werken.
  Electrics en electonics spreekt voor zich, dit gaat over de elektrische systemen in het vliegtuig.
  Human performance and limitations gaat over het menselijk lichaam. Hoe het in elkaar zit en hoe mensen en het lichaam reageren in bepaalde (nood)situaties.
  Powerplant gaat over de voortstuwing van de vliegtuigen, dit vak bestaat uit twee onderdelen, Piston Engines en Gas Turbine Engines. Momenteel zijn we nog alleen met Piston Engines bezig geweest.
  En meterology gaat natuurlijk over het weer, hoe het werkt en wat voor invloed het op ons heeft.

  De instucteurs zijn volgens mij echt geweldig, de uitleg is duidelijk en helder, ook al is het in het engels. Er zit een hoog tempo in maar als je het regelmatig bijhoudt is het zeker goed te doen. De instructeurs hebben enorm veel ervaring in hun vakgebied en komen over het algemeen allemaal uit het Britse leger.
  Tot nu toe zijn er twee instructeurs die er echt uit springen. Del en Dick zijn de beste maatjes en zijn waarschijnlijk de twee meest rare instructeurs die er zijn. Ze halen de meest idiote stunts uit maar slepen je er echt doorheen en je kunt ze bijna alles vragen. Wij hebben het geluk dat Dick momenteel voor fase 1, het eerste theorieblok, onze mentor is. Dick geeft Airframes and systems en Del geeft human performance and limitations.
  Daarnaast hebben we John voor meteoroly, hij heeft in het midden-oosten voor de Saudi-Arabische luchtmacht op grote transporttoestellen gevlogen, instructie gegeven, aan de universiteit van Oxford gewerkt en nog veel meer.
  Piston Engines word gegeven door Ed, hij komt van de Britse marine en dat merk je. Ed is altijd duidelijk en heeft een luide stem, als je hem niet hoort ben je gewoon doof.
  Tony geeft ons principles of flight, een pittig en theoretisch vak. Het boek dat we gebruiken heeft hij zelf geschreven, probeer dus niet met hem in de discussie te gaan dat het niet klopt. Dat verlies je, hij heeft (bijna) altijd gelijk.
  Instrumentation krijgen we van Paul, Paul is naar mijn idee al aardig op leeftijd maar zijn werkelijke leeftijd ken ik niet. Paul heeft als navigator gevlogen op de Vulcan bommenwerpers voor de RAF, de Britse luchtmacht.
  En als laatste maar niet als minste, DC Electrics krijgen we van Derek. Derek is op zijn zachtst gezegd een aparte man. Zeker aardig maar apart, hij zal het niet nalaten bewegingen te maken in de les om de stof te verduidelijken die de meeste mensen nalaten.

  Volgende keer zal ik vertellen wat er buiten de lessen om gebeurd.

Dutchfs Twitter Facebook