Flight Simulator downloads, resources and active forum.

Picture of the week

About us

Dutchfs.com is one of the eldest homepages dedicated to the Dutch Flight Simulator-community. Since 1997 one can find information about various flight-simulation-programs: Microsoft FSX, Dovetail Games FSX Steam Edition, Lockheed-Martin Prepar3d, Laminar Research X-Plane and Flight Gear. There is also a lot of information available about Microsoft Flightsimulator 9 and earlier. In our forum we offer information and knowledge-sharing about these flight-simulators for pc. We also have a download-library containing various manuals, downloads for liveries, scenery, panels etc.

Search the FREE Dutchfs.com download libary

Flightsim version:
Keyword:

How it works?

Enter your Microsoft Flight Simulator version. Search for a certain keyword. For example "KLM" if you want to have a KLM repaint or search for "Netherlands 2000" if you want the Dutch scenery on your computer.

  Voorbereidingen voor het vertrek
  Posted by Bas - Source: Dutchfs.com - 4156 views
  Published: 23-02-2005
  Nu duidelijk was geworden dat het echt ging gebeuren, dat ik echt aan een vliegopleiding mocht beginnen moest ik me gaan voorbereiden.

  Als eerste moest ik me door de papieren rompslomp worstelen die het met zich meebracht. Het contract met de school, het contract met de bank, alle verzekeringen en ga zo maar door.

  Daarnaast moest natuurlijk uitgezocht worden wat er allemaal meegenomen moest worden. Het uniform zou ter plekke geregeld worden maar ik had natuurlijk ook vrijetijdskleding nodig. En sportkleren, ik ben namelijk van plan eindelijk eens iets aan mijn conditie te doen. Sportkleren bleek geen probleem te zijn, ik kon de oude kleren van mijn broer hebben. Vrijetijdskleren waren ook geen probleem, het was meer uit te zoeken wat mee te nemen en wat achter te laten. Vandaag kreeg nog een brief uit Oxford waarin me vrolijk verteld werd dat ik mijn eigen strijkbout en strijkplank mee moest nemen. Niet al te handig in het vliegtuig, die kopen we dan maar ter plekke.

  Last but least, er moet natuurlijk ook afscheid genomen worden van familie en vrienden.
  Een vriendin van mij had waarempel een surpriseparty geregeld met oude vrienden van school en scouting. Een waar feest moet ik wel zeggen, toen ik over de verbazing heen was had ik het geweldig naar mijn zin. Nog bedankt Melske.
  Later ook het onvermijdelijke afscheid van vrienden van scouting. Lieve hemel, ik had niet verwacht dat men om mij zou tranen. Ik was erg ontroerd, dat moet ik toch wel toegeven.
  Donderdag is dan het afscheidsfeest voor de familie, we maken er een gezellige dag van en gaan er dan vroeg in. Want vrijdag moet ik er al om 04.00 uur uit, 06.00 uur op Schiphol en dan de hele dag bezig. Ik ben benieuwd. Ik kijk er naar uit.

  Jullie horen de volgende keer wel hoe het gegaan is.

Dutchfs Twitter Facebook