Flight Simulator downloads, resources and active forum.

Picture of the week

About us

Dutchfs.com is one of the eldest homepages dedicated to the Dutch Flight Simulator-community. Since 1997 one can find information about various flight-simulation-programs: Microsoft FSX, Dovetail Games FSX Steam Edition, Lockheed-Martin Prepar3d, Laminar Research X-Plane and Flight Gear. There is also a lot of information available about Microsoft Flightsimulator 9 and earlier. In our forum we offer information and knowledge-sharing about these flight-simulators for pc. We also have a download-library containing various manuals, downloads for liveries, scenery, panels etc.

Search the FREE Dutchfs.com download libary

Flightsim version:
Keyword:

How it works?

Enter your Microsoft Flight Simulator version. Search for a certain keyword. For example "KLM" if you want to have a KLM repaint or search for "Netherlands 2000" if you want the Dutch scenery on your computer.

  Vrienden van Dutchfs!
  Posted by FsTheo - Source: Dutchfs - 4531 views
  Published: Friday, January 5, 2007
  Het is zover, wij zijn het zat!

  (en nu is iedereen wakker denk ik!)

  De laatste weken liep Duchtfs ernstige vertragingen op.

  Het dataverkeer in Amerika en het feit dat onze server daar ook staat, maakte dat veelal tussen 6 en 10 uur 's avonds de site nauwelijks bereikbaar was. Het opbouwen van een pagina nam soms meerdere minuten in beslag, wat vaak resulteerde in een 'time-out' waardoor er helemaal niks meer gebeurde.

  En nu, na een aardbeving bij Taiwan, er ook nog verschillende glasvezelkabels tussen Taiwan, Japan, China en Korea aan de ene kant en Amerika aan de andere kant van de Stille Oceaan, gebroken zijn en heel veel dataverkeer omgeleid wordt via Europa, is de maat vol. Dutchfs stapte over naar een andere server, in Amsterdam!

  Voor ons als Staff, was dat de gelegenheid om een even na te denken.. Zetten we het hele forum over? Laten we hem staan en beginnen we met een schone lei? Wat doen we met de downloads? Wat gaat het kosten?

  Dat laatste is natuurlijk niet onbelangrijk. Dutchfs heeft geen inkomsten, de kosten worden net gedekt door de Google-ads.
  En de reden om destijds naar Amerika te gaan waren nou net die kosten! Website hosting is daar, nog steeds, vele malen goedkoper dan in Europa! Daar waar in Europa hosting nog in Mb's wordt aangeboden, praten ze aan de overkant over tientallen Gb's, voor het zelfde geld of zelfs minder!

  Omdat we de ruimte in Amerika toch hebben, besloten we de downloads, de grote hap van Dutchfs, daar te laten en hier een server te zoeken voor alleen het forum. Via onderhuidse linkjes zal het een en ander aan elkaar geknoopt worden zodat de gebruikers daar verder niks van merken.

  Wat wel zal opvallen is de snelheid! Vooral de verbinding Engeland<-->Amerika heeft het de laatste tijd erg moeilijk, daar hebben we als forum in ieder geval geen last meer van.

  Verder hebben we besloten het oude forum daar te laten. Hij gaat op slot, maar zal nog bruikbaar blijven om te raadplegen en voor de Staff om dingen uit over te zetten naar het nieuwe forum. De spelregels bijvoorbeeld, om maar eens iets leuks te noemen!

  Een nieuw schoon forum gaf ons ook de kans om eens in de indeling te duiken. Laten we die zoals hij is, of gaan we daar ook aan werken?

  De laatste tijd rommelt het wat tussen de leden, niet iedereen is even tevreden over reacties van anderen, terwijl ook die anderen weer moeite hebben met de reacties van de eersten.

  Misschien verbazingwekkend, maar de eerste, ongeruste reacties daarop kwamen enige tijd geleden al per mail en PB binnen van vooral de wat oudere leden! En om wat verder te kunnen praten met deze 'verontrusten' is een denktankje opgericht, een verborgen forum onderdeeltje waar iedereen van de denktank zijn ideeŽn en plannen kon posten.

  En na dagen brainstormen kwam er witte rook uit de schoorsteen van Dutchfs; het forum zou een andere indeling krijgen en de moderator-sectie verzwaard worden. Naast de gevraagden uit de denktank werden ook nog anderen uitgenodigd de leiding te versterken. Met dat nieuwe koppel gaan we nu aan de gang!

  Het een en ander zal U duidelijk worden na het inloggen op het nieuwe forum.

  Voor ons allen betekent dat opnieuw aanmelden. Ook daar is over nagedacht, een ledenlijst met meer dan 1200 leden, staat leuk, maar als de helft zich ooit aangemeld heeft en vervolgens nooit langskomt is het een beetje een wassen neus.
  Derhalve, ook daar een schone lei!

  Verder een woord van dank aan de velen die zich per PB of mail meldden om een functie bij Dutchfs op te pakken.
  Zoiets laat duidelijk zien dat we niet voor niets bezig zijn, er zijn er velen die Dutchfs een warm hart toedragen!

  Ook een dankwoord voor de aanbiedingen om Dutchfs te hosten! Want die waren er ook!
  Mede omdat we uiteindelijk toch niet wilden dat iemand van jullie zich achtergesteld zou voelen omdat de keuze op een ander zou vallen, zijn we bij een host, buiten Dutchfs terecht gekomen. Maar de dankbaarheid is er niet minder om!

  Ten slotte.... Een nieuw forum, een nieuwe ledenlijst.. Dit gaf ons de gelegenheid om dat te doen wat Rita Verdonck niet wil; een Generaal Pardon! Dus is besloten de banlijst bij het oude forum te laten en ook hier met een leeg blad te beginnen. Iedereen is weer welkom, ergernissen uit het verleden laten we achter ons.
  Wij als Staff wel tenminste. En we hopen dat de leden die bepaalde dingen nog niet vergeten zijn dit nu wel zullen doen zodat we samen verder kunnen met het mooier maken van Flight Simulator!

  Vanavond vanaf een uur of 8, gaan we een poging doen de zaak om te leiden naar het nieuwe forum. Dit kan wat haperingetjes opleveren, maar daarna zult U tegen een (bijna) leeg forum aankijken. Opnieuw aanmelden is dan even noodzakelijk om weer verder te kunnen bij Dutchfs!


  Met een vriendelijke groet,
  namens het hele Dutchfs-team,

  Theo Asselman

Dutchfs Twitter Facebook