Flight Simulator downloads, resources and active forum.

Picture of the week

About us

Dutchfs.com is one of the eldest homepages dedicated to the Dutch Flight Simulator-community. Since 1997 one can find information about various flight-simulation-programs: Microsoft FSX, Dovetail Games FSX Steam Edition, Lockheed-Martin Prepar3d, Laminar Research X-Plane and Flight Gear. There is also a lot of information available about Microsoft Flightsimulator 9 and earlier. In our forum we offer information and knowledge-sharing about these flight-simulators for pc. We also have a download-library containing various manuals, downloads for liveries, scenery, panels etc.

Search the FREE Dutchfs.com download libary

Flightsim version:
Keyword:

How it works?

Enter your Microsoft Flight Simulator version. Search for a certain keyword. For example "KLM" if you want to have a KLM repaint or search for "Netherlands 2000" if you want the Dutch scenery on your computer.

  Silverstone was here
  Posted by Bas - Source: Dutchfs.com - 4830 views
  Published: 11-07-2005
  Afgelopen week was om eerlijk te zijn redelijk saai, er gebeurde absoluut niets. Tot aan zondag.

  Zelf ben ik niet zo'n geweldige Formule 1 fan maar ook ik was redelijk vrolijk door Silverstone geworden. De race zorgde er namelijk voor flink wat rijke, dure bezoekers in hun mooie prive jets. Onder hen ook de coureurs Alonso, en de broertjes Schumacher. En als pilootje in wording is het natuurlijk een leuke ervaring om al die jets te zien. In de loop van de week waren er al een paar jets bijgekomen op de apron voor maar zondag werd het pas echt een circus.
  Jammer genoeg duurde het wel even tot dat het tot mij doordrong, terwijl iedereen al was wezen kijken lag ik nog lekker te slapen. Ik was vergeten dat het druk ging worden. In de loop van de middag ben ik er toch maar even naar toe gegaan omdat ik het wel weer gezien had in mijn kamer. En wat schetst mijn verbazing, het is een af en aan gaan van helicopters, grote, kleine, snelle, langzame. De race was klaarblijkelijk al afgelopen en de belangrijkere toeschouwers werden weer terug gebracht naar het vliegveld om in hun privejet of dure auto naar huis te gaan. Mijn dag kon niet meer stuk en ik ben dan ook niet meer terug gegaan om te leren.

  Na een paar uur verlekkeren aan de heli's, auto's en jets hoor ik ineens iemand roepen dat Ralf Schumacher er is. Terwijl iedereen verwachtte dat hij per heli zou komen is hij gewoon via de main entrance met de auto gegaan! Na slechts een glimps van hem opgevangen te hebben snelt de man al een klein gebouwtje in. Nog geen minuut later loopt ook de aiport manager daar naarbinnen. Voor we het door hadden loopt Ralf ineens met versnelde pas in zijn eentje weer het gebouwtje uit en achter ons langs bij Operations naar binnen. Iedereen is te verbaast, we dachten dat hij voor ons langs zou gaan rechtstreeks naar zijn vliegtuig. Nog geen minuut later loopt hij tussen iedereen door de via de hoofduitgang de apron op en naar zijn vliegtuig. De man is dus iedereen te slim af geweest, geen handtekeningen dus. Sommigen waren wel teleur gesteld, maar geef de man eens ongelijk. Persoonlijk zou ik er ook helemaal knetter van worden als ik elke keer opgewacht word door een groep mensen die een handtekening willen.
  Maar goed, we kregen allemaal toch nog een kleine toegift toen een uitermate knappe dame in alle rust dezelfde route nam naar het vliegtuig. Hadden we toch nog iets.

  Weer een uur later, als de parkeerplaats en de apron al redelijk zijn leeg gestroomt komt er ineens weer een heli aan die recht voor onze neus land. En wie stapt er uit, Alonso en gevolg. De man was duidelijk in een goede stemming en liep foto's te maken van ons en zijn gevolg op weg naar zijn vliegtuig. Alonso stoorde zich duidelijk niet aan ons. Mooi om te zien dat op het moment dat de man instapt de motoren aan gaan en ze gelijk vertrekken. Op naar huis. Wilde dat ik mee kon. Als was het alleen maar om eens in een privejet te vliegen. We dromen er allemaal wel eens over, niet?

  Als klap op de vuurpijl kwam na een lange dag wachten ook Michael nog even langs. Dat is te zeggen, hij stapt uit zijn heli en recht in zijn jet. Ook Michael blijkt zich totaal niet aan ons te storen, sterker nog, hij ziet ons niet eens staan.
  We hadden voor de lol ook nog een scanner bij ons om de communicatie tussen de vliegtuigen en de toren te kunnen horen. Iets wat ons allemaal op viel was dat de piloot van Michael Schumacher redelijk veel moeite had met het terug lezen van zijn clearance. Misschien was hij toch nog een beetje moe, we hadden hem namelijk eerder die dag op een bakje naast ons zien slapen voor een uur of twee. Ach, iedereen heeft zijn dag wel eens niet.

  Al met al dus wel een geslaagd einde van de week, we hebben dan wel niet veel gedaan maar dit was toch wel een once in a lifetime experience. Het was het waard.

Dutchfs Twitter Facebook